وقتي همه منابع زميني براي امام مهدي(عجل الله تعالي فرجه الشريف) آشكار گردد و بركات آسمان و زمين بر مردم زمان او بي دريغ جريان يابد و به عدالت تقسيم گردد جايي براي فقر و تهيدستي نميماند و بشريت در دولت امام مهدي(عجل الله تعالي فرجه الشريف) براي هميشه از چنگال فقر و نداري رها ميشود. در روزگار او روابط اقتصادي بر اساس برادري و برابري شكل ميگيرد و اصل سودجوئي و منفعت طلبي شخصي، جاي خود را به حسّ دلسوزي و غمخواري و مواسات با برادران ديني ميدهد و در اين حال همه به يكديگر به عنوان اعضاي يك خانواده نگاه ميكنند و بنابراين همه، ديگران را از خود ميدانند و بوي يگانگي و يكرنگي در همه جا به مشام ميرسد.
امام باقر(عليه السلام) فرمود:
امام مهدي (عجل الله تعالي فرجه الشريف) هر سال دو بار به مردم ميبخشد و در هر ماه دوبار به آنها روزي و نياز زندگي عطا ميكند و در اين كار به مساوات بين مردم عمل مينمايد تا اينكه چنان مردم بي نياز ميشوند كه هيچ نيازمندي به زكات پيدا نميشود..
از روايات استفاده ميشود كه عدم نيازمندي مردم به جهت روحيه قناعت و بي نيازي روحي است. به بيان ديگر پيش از آنكه مردم از بيرون، صاحب مال فراوان شوند و بي نياز گردند از درون، روح بي نيازي در آنها پيدا ميشود و به آنچه خداوند از فضل خويش به آنها عطا كرده راضي و خشنود ميگردند و بنابراين چشمي به اموال ديگران ندارند.
پيامبر اسلام(صلي الله عليه و آله وسلم) در توصيف روزگار دولت مهدوي(عجل الله تعالي فرجه الشريف) فرموده است:
خداوند روح بي نيازي را در دلهاي بندگان قرار ميدهد.
خلاصه اينكه در زمان امام مهدي(عجل الله تعالي فرجه الشريف) بي نيازي از بيرون و درون خواهد بود.
پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله وسلم) پس از اينكه درباره بخشش امام مهدي(عجل الله تعالي فرجه الشريف) به مردم بياناتي فرموده است ميافزايد:
و خداوند دلهاي امت محمّد(صلي الله عليه و آله وسلم) را از بي نيازي پُر ميكند و عدالت مهدوي همه آنها را در بر ميگيرد بهگونهاي كه حضرت مهدي(عجل الله تعالي فرجه الشريف) امر ميكند تا ندا دهندهاي اعلام كند: چه كسي نيازمند مال است؟ پس كسي در ميان مردم بر نخيزد مگر يك نفر! پس امام به او ميفرمايد: نزد خزانه دار برو و به او بگو: مهدي(عجل الله تعالي فرجه الشريف) به تو فرمان ميدهد كه به من مالي بدهي. پس خزانه دار به او ميگويد: جامه ات را بياور، تا اينكه وسط جامه اش را پُر ميكند و چون آن را بر دوش ميكشد پشيمان ميشود و ميگويد: چرا در ميان امت محمد(صلي الله عليه و آله وسلم) من از همه حريصتر باشم… پس مال را بر ميگرداند ولي از او قبول نميشود و به او گفته ميشود: ما آنچه عطا كرديم باز پس نميگيريم.
0 دیدگاه در “ريشه كن شدن فقر در زمان حکومت امام زمان (عج)” افزودن → خودتان